Altijd wat te doen..

Smaakmarkten, Jutterspad, Zeepkistenrace, Ezels en kwasten, Kofferbakmarkten, Rondje Wijk aan Zee allemaal georganiseerd door vrijwilligers

Ezels en kwasten
Ezels en Kwasten

Professionals en amateurs komen van heinde en verre, allen gek van de zee en van Wijk aan Zee. Ieder jaar in Mei bruist de badplaats weer van de creatieve activiteiten.
Wijk aan Zeers geven onderdak aan de deelnemers van de beeldende kunst manifestatie Ezels en Kwasten. Er wordt geschilderd, getekend, gefotografeerd, gelast, gedicht enz…

 

Meer informatie op www.ezelsenkwasten.nl

Jutterspad
Jutterspad

Eens per jaar stellen Wijk aan Zeeërs hun huis open voor bijzondere muzikale ontmoetingen.

Dat muziek niet per definitie in een studio, concertzaal of music-hall hoeft plaats te vinden bewijst in Wijk aan Zee. Verschillende  locaties voor een bijzondere en intieme muziekbeleving, zomaar bij iemand thuis, in een tuin of op een andere willekeurige plek. Ieder uur is er een concert van drie kwartier.

 

Meer informatie op www.jutterspad.com

Kofferbakmarkten
Kofferbakmarkten

Ieder jaar worden er verschillende kofferbakmarkten georganiseerd op de dorpsweide in Wijk aan Zee.

De kofferbakmarkt heeft geen winstoogmerk en wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers uit Wijk aan Zee. De kosten van een Marktplek worden geïnvesteerd in goede doelen. Op de marken worden uitsluitend 2e hands spullen verkocht, als u uw zolder nog gaat opruimen of wilt u gewoon een leuke dag in Wijk aan Zee?

U bent van harte welkom op de kofferbakmarkt!

Kijk voor datums en tijden op de website van de kofferbakmarkt

 

 Meer informatie op www.kofferbakmarktwijkaanzee.nl

Smaakmarkt
Smaakmarkt

We vieren de zomer met de heerlijkste hapjes en drankjes. Bereid door lokale restaurants, Foodtrucks,strandtenten,en huurkeukens. En terwijl de zon langzaam verdwijnt achter de kerktoren en de kinderen spelen rond de fontein laten we ons verleiden tot een dansje, verrassen door romantisch smaaktheater of genieten we van een mooie ontmoeting

meer info op www.smaakmarkt.com

Tata Steel Chess
Tata Schaaktoernooi

Het Tata Chess Tournament in Wijk aan Zee is een schaaktoernooi dat jaarlijks in januari wordt gehouden. Het toernooi is vernoemd naar de hoofdsponsor Tata. Het is een van de grootste en sterkste toernooien ter wereld en bestaat sinds 1938. Het dorp geniet van zijn bekendheid dankzij het Tata Chess Tournament. Een mega-evenement dat wordt afgesloten met de traditionele snertmaaltijd met alle deelnemers.

Meer informatie  www.tatasteelchess.com

Zeepkistrenrace
Zeepkistenrace

Een Olympische tak van sport moet het worden, de zeepkistenrace. Dat vinden Aad van de Welen en gerard van Schie. Samen met Ruud van het Klooster organiseren zij al jaren de zeepkistenrace in de Zwaanstraat.

Aad verteld dat de zeepkistenrace is uitgevonden door een Amerikaanse zeepkistfabrikant in de jaren 30. Voor zijn kinderen bouwde deze man karretjes van zeepkisten en die werden zo populair dat er bij een race in LA wel 30.000 toeschouwers waren. Na de oorlog waren er veel zeepkistenraces in Nederland. Die verdwenen geleidelijk tot Wijk aan Zee alleen overbleef. De laatste jaren worden er weer her en der races georganiseerd, bijvoorbeeld in Zandvoort maar Wijk aan Zee heeft het mooiste parcours.

In de jaren is de zeepkistenrace in de zwaanstraat groter en spectaculairder geworden, met deelnemers van elders, was vroeger de afstand maatgevend, nu is de snelheid van de zeepkisten doorslaggevend.

De zeepkistenrace is een jaarlijks terugkomend evenement, waarbij de zwaanstraat altijd helemaal vol staat met toeschouwers. Het commentaar wordt nu verzorgt door Gerard van Schie, Michiel Jansen en Jan Aardenburg.

De ondernemers van Wijk aan Zee sponsoren de race, de gemeente werkt mee door het plaatsen van de dranghekken en de vrijwilligers van de SAWAZ leveren tijd en mankracht.

De zeepkistenrace is altijd in Juli dus houdt de agenda goed in de gaten, dit is een evenement die niet mag missen!!

InloggenVakantieaanstrand.nl

Inloggen of registeren

Welkom bij Vakantieaanstrand

or

Account details will be confirmed via email.

Reset Uw wachtwoord